NM 2023

NM 2023

Onsdag, 12 April 2023

Helgen før påske deltok vi i norgesmesterskapet i janitsjar, årets desiderte høydepunkt for korpsfolk.

Etter en god generalprøve på regionmsterskapet helgen før, der vi fikk en respektabel 7. plass i elitedivisjonen, gledet vi oss til å fremføre våre to stykker: 1. og 2. sats av Tales & Legends av Etienne Crausaz og Wild Nights! av Frank Ticheli i selveste Olavssalen.

Vi spilte en veldig fin konsert, og de aller fleste av korpsets medlemmer var svært godt fornøyd med innsatsen da vi gikk av scenen. Vi følte virkelig at vi spilte opp mot vårt beste da det gjaldt som mest. Dessverre mente ikke dommerne at innsatsen vår holdt til fornyet kontrakt i 1. divisjon. Det tar vi med hevet hode. Nivået i første divisjon er skyhøyt, og vårt fireårige besøk der har gitt mersmak. Nå er et naturlig mål for oss å komme tilbake raskest mulig og etablere oss i denne divisjonen på nytt. Opptaket av stykket vårt er nå tilgjengelig på Spotify under "NM janitsjar 2023"

Som vanlig er det å delta i NM janitsjar et eventyr  - 109 korps i 8 divisjoner og musikk i fire saler i to hele dager sammen md 5 000 musikere er utrolig moro å være med på. Vi gleder oss til neste gang!

Vi sender også en takk for innsatsen til dirigenten vår Guro A. Hauglie som er én av ti kvinnelige dirigenter som var på scenen under NM. Det er ny rekord og en god start, men tallet bør raskt bli høyere!

Søk
Driftes av Styreportalen AS